Sentymentalny powrót do dzieciństwa, kiedy to płatki owsiane nazywaliśmy ćmami a jesienią w ogrodzie, niedaleko domu, strącaliśmy jabłka z drzew.
Czy kilka prostych składników może zniewolić? Już zerkając na powyższe zdjęcie nie ma co do tego wątpliwości ;)
Pozostaje tylko zanurzyć się w ulubionym fotelu, z miską tej pyszności i ciepłym kocem.
Składniki (4 porcje):
- 2 szklanki płatów owsianych górskich
- łyżeczka cynamonu
- 3 łyżki cukru kokosowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 duże jabłka
- 1 szklanka mleka kokosowego (lub dowolne inne)
- 1,5 szklanki mleka migdałowego (lub dowolne inne)
- olej kokosowy do wysmarowania formy
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mleko i wymieszać.
W drugiej misce połączyć wszystkie składniki suche.
Do składników mokrych dodać suche i całość wymieszać.
Masę przełożyć do żaroodpornej formy wysmarowanej olejem kokosowym.
Piec w temperaturze 180 stopni 35-40 minut.
Ps. Masę można przygotować wieczorem a upiec rano, będziecie mieli pyszne, dość szybkie śniadanie!
Ps. Masę można przygotować wieczorem a upiec rano, będziecie mieli pyszne, dość szybkie śniadanie!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz