piątek, 3 lutego 2017

Koktajl śniadaniowy z karobem


Ten aksamitny w konsystencji napój szybko i przyjemnie wypełnia żołądek.
Idealny dla zabieganych na pierwsze śniadanie. 
A w towarzystwie ciastka owsiano-daktylowego to już połączenie idealne.



Składniki:
  • dojrzały banan
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 4 daktyle suszone
  • 3/4 szklanki mleka owsianego (lub inne roślinne) lub wody (dałam pół na pół) 
  • łyżeczka karobu (można zastąpić surowym kakaem) 

Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na 10 min. Odlać wodę.
Do wysokiego naczynia wrzucić daktyle, płatki owsiane, pokrojonego banana, mleko (może być ciepłe) i karob . Całość dokładnie zblendować, tak by uzyskać aksamitny napój.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz