Chęć eksperymentowania i nieposkromiona chęć na ciastka owsiane wygrały. I oto są!
Możecie szaleć z dodatkami, ja wrzuciłam takie, jakie akurat miałam pod ręką, ale może to być również żurawina, wiórki kokosowe, siemię lniane, sezam - na co tylko przyjdzie Wam ochota :)
Składniki:
- 200g płatków owsianych górskich
- 50g mąki gryczanej niepalonej
- 30g mąki z ryżu brązowego
- 60g cukru kokosowego (lub ksylitolu)
- 60g oleju kokosowego
- 60ml mleka kokosowego
- 1/2 rozgniecionego dojrzałego banana
- garść rodzynek
- garść słonecznika
- garść posiekanych migdałów
- 2 jajka
Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Powstanie masa z której z łatwością ulepicie kształtne ciastka. U mnie z podanych proporcji wyszło 12 naprawdę sporych sztuk.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut, do zrumienienia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz